From Islamism to Secular Liberalism: Socrateslezing 2015 Maajid Nawaz

10
129
From Islamism to Secular Liberalism: Socrateslezing 2015 Maajid Nawaz

Lecture by Maajid Nawaz in English.Wat het Midden-Oosten op dit moment nodig heeft, is een seculiere kracht die een seculiere droom koestert. Nu is de enige ‘droom’ het kalifaat. Maar die mag niet zonder concurrentie blijven, dat is de kern van de Socrateslezing door Maajid Nawaz.
Nawaz analyseert de aantrekkingskracht van islamisten en geeft handvatten om het te bestrijden.

Maajid Nawaz is voormalig islamist, is voorzitter en mede-oprichter van de Quilliam Foundation, ’s werelds eerste anti-extremistische denktank, in Londen. Hij is parlementskandidaat en bekritiseert zowel rechts als islamitisch extremisme.

10 COMMENTS

  1. The reform needed must be much more profound and fundamental and much more rooted in theology to be effective. Maajid appeals to those who 1. Already agree with him. 2. Too fringe to have any real significance.

  2. Islam is a barbaric and savage ideology that is against creative thinking, innovation and progress. It has enslaved millions of minds for the past 1400 years and programmed them as walking robots. I don't think it needs any reforms, it should be dumped in the trash can of history.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here